Marktplaats zonne energie installaties

De online marktplaats voor fotovoltaïsche producten.

Door de recente toename in Zonne-installaties stijgt niet alleen de vraag naar nieuwe fotovoltaïsche producten. De vele nieuwe installaties zorgen ook voor een toename aan schadegevallen door bijvoorbeeld bliksem en overspanning. Daarbij doet zich dan snel de vraag naar de juiste reserveonderdelen aan.

 

Ook op fotovoltaïsch gebied is het internet dé plek waar vraag naar en aanbod van speciale producten op elkaar treffen. Via de productspecificaties is vaak snel te zien welke beschikbare zonnepanelen of omvormers geschikt zijn voor de beschadigde installatie. Onze oosterburen zijn het levende bewijs dat een online fotovoltaïsche marktplaats functioneert: in Duitsland heeft SecondSol.com sinds 2010 een gespecialiseerde online marktplaats, waar gebruikers onderling kunnen kopen en verkopen.

Inspectie pv modules
Elektroluminesentie-Inspectie van PV-modules

Frank Fiedler SecondSol GmbH
Frank Fiedler - directeur van SecondSol GmbH

SecondSol heeft in Europa ondertussen meer dan 15.000 gebruikers die meer dan 4000 verschillende producten aanbieden. In het verleden werden op SecondSol.com vaak tweedehands producten verkocht, maar ondertussen worden steeds meer nieuwe producten aangeboden door vakhandelaren. Volgens SecondSol-directeur Stefan Wippich is de marktplaats een enorm succes in Duitsland. SecondSol.com wil van de marktplaats nu ook in Nederland een succesverhaal maken en is op zoek naar vakhandelaren en installateurs die hun producten gratis op SecondSol aan willen bieden.


De fotovoltaïsche community

 

SecondSol.com ziet zichzelf niet slechts als fotovoltaïsche marktplaats, maar meer als fotovoltaïsche community. Het bedrijf biedt zijn gebruikers dan ook veel aan. SecondSol wil vooral eindklanten ondersteunen bij hun zoektocht. Zij hebben via de bedrijfsgids meteen toegang tot een grote database aan installateurs voor onderhoud, reparaties en onafhankelijke rapporten. Om met hen in contact te treden hoeft de klant alleen maar een eenvoudig online formulier in te vullen. De door de klanten gestelde aanvragen worden vervolgens aan installateurs in de regio gestuurd. Om deze aanvragen te kunnen ontvangen hoeven de installateurs zich alleen maar voor de gratis bedrijfsgids aan te melden.

Servicepartner fotovoltaïsche systemen
Servicepartner zoals installteurs voor fotovoltaïsche systemen

Servicepartner reiniger  fotovoltaïsche systemen
Servicepartner , bijv. reiniger voor fotovoltaïsche systemen

Volgens SecondSol kosten de processen zo voor alle betrokkenen minder tijd en zijn effectiever. Tot nu toe moesten klanten de juiste installateur vinden, waarop de installateur op zoek moest naar de passende reserveonderdelen. Dat koste veel tijd en lukte niet altijd. Dankzij de online marktplaats en de fotovoltaïsche community wordt de communicatie en het zoeken naar producten vereenvoudigd en versneld: in plaats van meerdere werkdagen kan het gehele proces nu in een paar uur afgesloten worden. En de zonne-installatie kan dan zo snel mogelijk weer maximaal stroom opwekken.

 

 


SecondSol
U biedt fotovoltaïsche dienstverleningen aan?
Meld u nu gratis aan voor onze bedrijfsgids!

U bouwt, onderhoudt, repareert of reinigt zonne-installaties of u biedt andere dienstverleningen aan? Dan schrijf u nu gratis in in onze bedrijfsgids en ontvang aanvragen van onze gebruikers.

U kunt de vermelding van uw bedrijf in onze bedrijfsgids eenvoudig activeren door in het linkermenu onder "Mijn account" naar "Bedrijfsgidsvermelding activeren" te gaan.
Vermelding in de bedrijfsgids nu activeren

Voor zover mogelijk bij wet, heeft u toestemming deze pagina te delen op de sociale media.